• Vink4Vision, "Voor op maat gemaakte websites"

Adverteren op Internet? Wat is de juiste strategie en keuze…

Nadat jouw website door SEO geoptimaliseerd en goed vindbaar is in google, bestaat er nog de keuze om online te gaan adverteren. Online adverteren is een verzamelterm voor alle vormen van onlineadvertenties die je kunt inzetten om jouw doelgroep te bereiken. Het gaat hierom betaalde uitingen op verschillende platformen.

Waarom online adverteren?

Online adverteren biedt de kans om jouw doelgroep efficiënt te bereiken. Hierdoor kom je onder de aandacht bij mensen die potentieel geïnteresseerd zijn in jouw bedrijf. Daarnaast kan je bij onlineadvertenties het resultaat van de campagne meten. Deze resultaten kan je weer gebruiken bij je volgende campagne en deze nog gerichter uitvoeren zodat je onder nog meer potentiële klanten aandacht kan trekken.

Het aangename aan online adverteren is dat het voor iedereen bereikbaar is. Bovendien is er met een beperkt budget diverse mogelijkheden. De kosten blijven op deze manier voor iedere organisatie beheersbaar.

Adverteer mogelijkheden

Er zijn veel verschillende manieren waarop je online kan adverteren. Er kan gekozen worden voor zoekmachine advertenties tot affiliatie of social advertising. Hieronder staan de verschillende manieren waarop er online geadverteerd kan worden.

Google AdWords

Google AdWords is het adverteren op Google. Er zijn 2 verschillende manieren waarop je kan adverteren met Google Adwords. Namelijk met zoekmachine adverteren en remarketing. Hieronder staan de verschillende mogelijkheden weergegeven.

Zoekmachine adverteren

Online bezoekers maken massaal gebruik van zoekmachines om de gewenste informatie te vinden. Hierom is het belangrijk gebruik te maken van zoekmachine adverteren. Bij zoekmachine adverteren, adverteer je op zoekwoorden die kunnen worden gezocht. Wanneer een persoon gaat zoeken op de zoekwoorden die jij hebt geadverteerd wordt de advertentie pas zichtbaar. Bovendien betaal je alleen als er daadwerkelijk op jouw advertentie wordt geklikt en jouw website bezocht. Daarnaast kan je per dag een budget instellen zodat je advertentie nooit meer gaat kosten dan dat jij wilt.
Het mooie aan zoekmachine adverteren is dat je alle data naderhand kan inzien. Zoals de gegevens hoeveel bezoekers jouw campagne heeft opgeleverd of de kosten per lead.

Remarketing

Remarketing is een onlinemarketingmethode waarmee je eerdere bezoekers van je site opnieuw benaderd met gerichte beeld, tekst of videoadvertenties. Het mooie aan deze manier van adverteren is dat je de potentiële klanten bereikt die al interactie met jouw bedrijf zijn aangegaan. Hierdoor zorg je ervoor dat jouw klanten precies op het juiste moment op uw website en app worden geattendeerd. Daarnaast is remarketing relatief goedkoop omdat er ten eerste advertenties worden geplaats bij potentiële klanten die al interesse hebben getoond in jouw product of dienst. Ten tweede is het bedrag dat je betaalt per click niet meer dan een dubbeltje. Remarketing is daarnaast beschikbaar voor verschillende social media zoals facebook en twitter.

Social media advertising

Er zijn natuurlijk verschillende soorten soical mediakanalen en hierdoor ook verschillende soorten social media advertising. Hieronder staan een aantal verschillende social mediakanalen en de manier waarop je op het kanaal kan adverteren.

Facebook Ads

Facebook Ads is een heel effectief middel om online te gaan adverteren. Er zijn dagelijks meer dan 800 miljoen gebruikers. Daarnaast kan je met Facebook Ads heel gericht naar de doelgroep adverteren. De keuzes van filteren gaan van leeftijd tot interesses en van provincie tot aan functie. Bij Facebook Ads kan je al beginnen met adverteren vanaf 1 euro. Bij het instellen van deze prijs is er ook te zien hoeveel verwachte weergaven de advertentie zal opleveren.

LinkedIn Ads

LinkedIn is natuurlijk het meest gebruikte zakelijk medium. Hierom is LinkedIn het medium om te adverteren voor B2B. Net als bij Facebook kan je je doelgroep selecteren naar leeftijd, geslacht en functie. Het nadeel aan LinkedIn Ads is dat het redelijk prijzig is om te adverteren het minimale budget is namelijk 10 euro.

 

Wil jij jou online advertenties door een specialist laten doen? Bekijk dan eens de website van Vink4Vision. Samen kijken welke advertenties het beste bij jouw bedrijf passen. Je kunt ons bereiken op 06-20578007 en natuurlijk via onze contactpagina.